Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін затвердить перелік документів, які доводять неможливість виконувати податкові обов’язки під час війни

Реклама

В Законі України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» від 12.05.2022 р. № 2260-IX платників податків звільняються від передбаченої ПКУ відповідальності, якщо відсутні можливості своєчасно виконати свої податкові обов'язки щодо дотримання термінів сплати податків та зборів, подання звітності, реєстрації у відповідних реєстрах податкових або акцизних накладних, розрахунків коригування, подання електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та обсяг обігу пального або спирту етилового. В такому разі ці податкові обов'язки можна виконати упродовж 6 місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Маєш питання щодо умов воєнного стану? Замов LIGA360 зі знижкою 40%. Отримуй аналітику й консультації з “гарячих” тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

Проте Закон № 2260-IX не надає пояснень як платникам податків обґрунтовувати цю неможливість виконати свої податкові обов'язки.

Водночас у ньому прописали, що порядок підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов'язків та перелік документів на підтвердження затверджує Мінфін.

Тож платникам податків доведеться зачекати затвердження цього документу.

Детальніше про новації цього Закону йшлося у новині за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини