Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як діяти у разі втрати КОРО або РК

Реклама

При використанні КОРО, зареєстрованої на господарську одиницю або на РРО, потрібна наявність КОРО в господарській одиниці, на яку ця книга зареєстрована, або на місці проведення розрахунків (глава 4 розд. II Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, затвердженого наказом Мінфіну від 14.06.2016 р. № 547 , далі - Порядок № 547).

У випадку втрати розрахункової книжки потрібно повідомити орган ДПС за місцем реєстрації КОРО не пізніше двох робочих днів з дня втрати.

Cкасовують реєстрацію КОРО на РРО, зокрема, за заявою суб'єкта господарювання при викраденні, втраті, прийняття розпорядчого документа про те, що у випадку виходу з ладу РРО або відключення електроенергії проведення розрахункових операцій не проводятьдо моменту належного підключення резервного РРО або включення електроенергії, непридатності для використання тощо (абзац 1 п. 1 глави 3 розділу II Порядку № 547).

Заяву про скасування реєстрації КОРО подають до органу ДПС за місцем реєстрації КОРО не пізніше двох робочих днів з дня виникнення підстави для скасування.

Де бухгалтеру шукати актуальні форми й бланки? Усі чинні документи є в LIGA360:Бухгалтер. Тільки сьогодні придбай зі знижкою 40%.

При викрадення КОРО суб'єкт господарювання разом із заявою про скасування КОРО надає до органу ДПС копію відповідного документа органу поліції.

Скасовують реєстрацію розрахункової книжки за такою самою процедурою, що й скасування реєстрації КОРО.

Джерело: повідомлення Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини