Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи штрафують фізосіб, які провадять незалежну професійну діяльність, за неведення обліку за типової формою

Реклама

В Східному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків вказали, яка відповідальність передбачена за неведення та/або неналежне ведення обліку доходів і витрат за Типовою формою в паперовому та/або електронному вигляді фізособою, яка провадить незалежну професійну діяльність.

Фіособи, які провадять незалежну професійну діяльність, зобов'язані вести облік доходів і витрат від такої діяльності.

Типова форма обліку доходів і витрат фізичною особою, яка провадить незалежну професійну діяльність, затверджена наказом Мінфіну від 13.05.2021 р. № 261.

Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано у рішенні LIGA360:Бухгалтер.. Замов рішення прямо сьогодні за акційною ціною.

Самозайнята особа зберігає типову форму упровдовж 3 років після закінчення звітного періоду, у якому здійснено останній запис.

За неведення обліку або неналежне ведення обліку доходів і витрат, для яких законами України встановлено обов'язкову форму обліку, штрафують у розмірі від 3 до 8 НМДГ (від 51 грн до 136 грн).

Тому за неведення або неналежне ведення обліку доходів і витрат за Типовою формою в паперовому та/або електронному вигляді, фізособа, яка провадить незалежну професійну діяльність, притягується до адміністративної відповідальності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини