Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи зменшувати податковий кредит через відсутні податкові накладні, якщо постачальник перейшов на єдиний податок за ставкою 2%

7 червня 2022, 16:10
4333
1
Реклама

Право на податковий кредит, сформований за звітні (податкові) періоди лютий - травень 2022 року на підставі первинних документів, отриманих від особи, яка на дату першої події операції з постачання товарів/послуг (відвантаження/надання товарів/послуг чи їх оплата) була зареєстрована як платник ПДВ та надалі перейшла на сплату єдиного податку за ставкою 2 відс. доходу, зберігається за умови, що податкові накладні/розрахунки коригування, складені за такими операціями, зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних протягом 60 календарних днів з дня відновлення реєстрації такої особи (постачальника) платником ПДВ.

Пошук відповідей на ситуації з бухгалтерського обліку займає багато часу? Знаходьте потрібну інформацію в один клік на ІТ-платформі LIGA360. Деталі за посиланням.

Тому коригувати (зменшувати) податковий кредит за звітні періоди лютий - травень 2022 року, який сформований на підставі первинних документів та який станом на 15 липня 2022 року не підтверджений зареєстрованими податковими накладними/розрахунками коригування в ЄРПН у зв'язку з тим, що постачальник перейшов на сплату єдиного податку за ставкою 2 відс. доходу не потрібно.

Джерело: повідомлення Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини