Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держслужбовці за періоди простою та неоплачуваної відпустки не втрачають стажу

Реклама

НАДС в роз'ясненні від 07.06.2022 р. № 153-р/з розглянуло питання зарахування до стажу держслужби періоду простою держслужбовця та/або періоду перебування у відпустці без збереження зарплати.

До стажу держслужби зараховують, зокрема період, коли держслужбовець не працював з поважних причин, але залишався у трудових відносинах з державним органом.

Це передбачає ч. 2 ст. 46 Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 р. № 889-VIII та п. 4 Порядку обчислення стажу державної служби, затвердженого постановою КМУ від 25.03.2016 р. № 229.

Слідкуй за змінами законодавства щодо дистанційної роботи, оплати праці чи звільнення працівників в умовах воєнного стану. Все потрібне для HR-фахівця й кадровика є у LIGA360. Замовляй сьогодні.

Тому період простою держслужбовця, а також період перебування держслужбовця у відпустці без збереження зарплати упродовж періоду дії воєнного стану зараховують до стажу держслужби, який дає право на встановлення держслужбовцю надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини