Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес турбує відновлення податкових перевірок: які зміни пропонують

Реклама

Європейська Бізнес Асоціація напрацювала ряд ініціатив в податковій сфері.

До них потрапили ряд пропозицій бізнесу.

1. Важливість відновити процедуру відшкодування ПДВ грошовими коштами.

2. Необхідність змінити модель контролю платників податків і скасувати планові податкові перевірки. Нова модель перевірок має полягати в ризик орієнтованому підході, фокусуватись на перевірках найбільш ризикових платників, на найбільш значущих податкових ризиках.

3. Треба звільнити від ПДФО зарплату та матеріальну допомогу особам, які мешкають (мешкали) на території населених пунктів, де проводяться (проводилися) бойові дії.

Зміни оподаткування й бухобліку, податкові зобов?язання під час війни, особливості подання звітності - всі документи подано зручними блоками й систематизовано в LIGA360:Бухгалтер. Обирай вигідний тариф за посиланням.

4. Надати право бізнесу на загальній системі оподаткування за власним рішенням не сплачувати ЄСВ за найманих працівників, призваних під час мобілізації на військову службу до ЗСУ.

5. Не включати суму недержавного пенсійного забезпечення працівника до бази оподаткування ПДФО зарплати.

6. Надати однакову юридичну силу як електронній формі довідки про резидентство, так і паперовій.

7. Спростити регулювання ринку корпоративних платіжних карток в контексті звітності та необхідних паперових оригіналів документів.

8. Врегулювати питання визначення податкового резиденства фізичної особи.

9. На період дії воєнного стану та протягом 6 місяців після його припинення зменшити на 90% рентну плату за користування надрами для видобування корисних копалин.

10. Скасувати необхідність отримання ліцензії на оптову/роздрібну торгівлю алкогольними напоями в паперовій формі та здійснити переведення реєстру таких ліцензій виключно в електронну форму із відкритим доступом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини