Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

VIN-код та 5 хвилин часу – Уряд погодив законопроект про розмитнення авто в «Дії»

Реклама

10.06.2022 року на засіданні Уряду схвалено законопроект, який передбачає розмитнення авто в Дії - повідомляє Урядовий портал.

«Розмитнення буде максимально простим і зручним. Достатньо ввести VIN-код авто, а розрахунок платежів відбувається автоматично. Сплатити можна прямо в застосунку. Весь процес розмитнення - не більше 5 хвилин», - зауважив Прем'єр-міністр України.

Замов LIGA360 та отримуй аналітику й консультації з “гарячих” тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

Це законопроект усуне корупційні схеми та маніпуляції з цінами на авто при їх розмитненні. Митники не впливатимуть на формулу розмитнення - її визначатимуть виключно характеристики авто: об'єм, тип та потужність двигуна, вік автомобіля та його ексклюзивність.

Додатково передбачені норми, які повність звільнять від оподаткування автомобілів з електричними двигунами та меншу ставку для авто з гібридними двигунами.

Також в Уряді обіцяють, що після розмитнення авто в Дії можна буде провести державну реєстрацію авто також онлайн у декілька кліків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини