Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реформу платіжних послуг відтермінують до 1 грудня

Реклама

Із 1 серпня 2022 року має запрацювати Закон України "Про платіжні послуги" від 30.06.2021 р. № 1591-IX.

Цей документ замінить розрахункові документи на платіжні інструкції. Деталі ми описали тут.

Однак, як запевняють нардепи, для учасників платіжного ринку підготовка для впровадження в дію цього Закону несе за собою необхідність значних доопрацювань в частині програмного забезпечення та процесів, що є суттєво ускладнено в умовах воєнного стану.

Тому в Раді з'явився законопроект № 7465 від 14.06.2022 року про особливості діяльності фінансового сектору у зв'язку із введенням воєнного стану в Україні.

Він пропонує перенести термін введення в дію цього Закону з 01.08.2022 року на 01.12.2022 року.

Єдине середовище LIGA360 для роботи антикризової команди. Керівники, юристи, hr-фахівці, бухгалтери й спеціалісти з безпеки - усі ключові ролі компанії отримують інформацію синхронно й спільно ухвалюють рішення. Спробуйте в червні на вигідних умовах.

Окрім того, поданий законопроект пропонує вивести із під дії Закону України "Про захист інтересів суб'єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни" від 03.03.2022 р. № 2115-IX податкові правовідносини.

Адже наразі питання подання податкової звітності в період воєнного стану вже визначені Законом № 2260, який скоригував норми ПКУ. Вже відновилася реєстрація податкових накладних, податкові перевірки та штрафи за несплату податків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини