Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як присвоюють ранги мобілізованим держслужбовцям

Реклама

НАДС відповіло на запитання, які стосуються присвоєння чергових рангів держслужбовцям.

1. Коли присвоюють ранг держслужбовцю, який під час випробувального терміну був мобілізований або вступив до тероборони?

Якщо держслужбовець у період випробування був відсутній на роботі у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю, перебуванням у додатковій відпустці у зв'язку з навчанням або з інших поважних причин, строк випробування продовжують на відповідну кількість днів, протягом яких він фактично не виконував посадові обов'язки (ч. 5 ст. 35 Закону України “Про державну службу”).

Тож ранг держслужбовцю, який під час випробування був відсутній на роботі у зв'язку з участю у воєнних діях, присвоюють після завершення випробування (тобто перебіг строку випробування зупиняють і продовжують на ту кількість днів, які був відсутній держслужбовець).

Хочеш отримати більше інформації з цього кадрового питання? Замов LIGA360:HR-Менеджер. Один пошуковий запит - уся аналітика, коментарі, законодавство з теми. Деталі за посиланням.

2. Коли присвоюють чергові ранги держслужбовцям, які проходять військову службу?

Держслужбовцю, увільненому від виконання обов'язків на період проходження військової служби за призовом під час мобілізації або на особливий період, період проходження такої військової служби зараховують до стажу роботи для присвоєння чергового рангу (абз. 3 п. 9 Порядку присвоєння рангів державних службовців, затвердженого постановою КМУ від 20.04.2016 р. № 306).

Тому, якщо у держслужбовця з'явилось право на присвоєння чергового рангу в період участі у воєнних діях, то йому присвоюють відповідний ранг.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини