Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи коригують податковий кредит у разі знищення товарів або їх передачі на користь оборони під час війни

Реклама

Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків пояснило, чи нараховують податкові зобов'язання та коригують податковий кредит при знищенні (втраті) під час воєнного стану, а також при передачі в державну чи комунальну власність, у т. ч. на користь добровольчих формувань територіальних громад, та надані на користь інших осіб для потреб забезпечення оборони України, товарів, придбаних з ПДВ.

Тимчасово, упродовж воєнного стану, не вважають використаними в неоподаткованих ПДВ операціях, або в операціях, що не є господарською діяльністю платника податку, товари:

- придбані в оподатковуваних ПДВ операціях, знищені (втрачені) внаслідок дії обставин непереборної сили у період воєнного стану;

- придбані в оподатковуваних ПДВ операціях та передані в державну чи комунальну власність, у тому числі на користь добровольчих формувань територіальних громад, а також надані на користь інших осіб для потреб забезпечення оборони України у період дії воєнного стану.

Лише обрана інформація для бухгалтерів - в рішенні LIGA360. Інструменти для контролю змін воєнного часу, аналітичні видання, роз?яснення експертів. Замовляй LIGA360:Бухгалтер прямо сьогодні, щоб не загубитися в інформаційному потоці.

До вказаних операцій норми п. 198.5 ПКУ не застосовують.

Тому при знищенні (втраті) під час воєнного, стану товарів, придбаних з ПДВ, як до запровадження воєнного стану, так і в період його дії, а також при передачі в державну чи комунальну власність, у т. ч. на користь добровольчих формувань територіальних громад, та надані на користь інших осіб для потреб забезпечення оборони України податкові зобов'язання з ПДВ не нараховують та податковий кредит, сформований при їх придбанні, не коригують.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини