Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС назвала роботодавців, які можуть сплачувати ЄСВ за працівників у розмірі мінімального страхового внеску

Реклама

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП інформує, що відповідно до частини 14 прим. 1 ст. 8 Закону № 2464 ЄСВ для платника - резидента Дія Сіті, який у календарному місяці відповідав вимогам, визначеним пп. 2, 3 ч. 1, п. 10 ч. 2 ст. 5 Закону України від 15.07.2021 р. № 1667-ІX «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» встановлюється:

а) на суму нарахованої кожній застрахованій особі зарплати у розмірі мінімального страхового внеску;

б) на суму винагороди фізособам за виконання робіт (надання послуг) за гіг-контрактами, укладеними у порядку, передбаченому Законом № 1667, - у розмірі мінімального страхового внеску.

Єдине середовище LIGA360 для роботи антикризової команди. Керівники, юристи, hr-фахівці, бухгалтери й спеціалісти з безпеки - усі ключові ролі компанії отримують інформацію синхронно й спільно ухвалюють рішення. Спробуйте в червні на вигідних умовах.

Мінімальний страховий внесок - сума ЄСВ, що визначається розрахунково як добуток мінімального розміру заробітної плати на розмір внеску, встановлений законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та підлягає сплаті щомісяця (п. 5 частини першої ст. 1 Закону №2464). Детальніше про сплату ЄСВ чимайте в матеріалі «Єдиний соціальний внесок - 2022».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини