Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За яких умов не штрафують за неподання податкової декларації з податку на прибуток за 2021 рік та І квартал 2022 року

Реклама

ДПС розповіла в інформаційному листі № 3/2022 про особливості звільнення від відповідальності за несвоєчасне подання податкової декларації з податку на прибуток підприємств за 2021 рік та І квартал 2022 року.

1. Платник податку, який не має можливості подати податкову декларацію з податку на прибуток підприємств за 2021 рік та І квартал 2022 року зобов'язаний подати податкову декларацію за ці звітні періоди протягом 6 місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні. За цих умов платник податку звільняється від передбаченої ПКУ відповідальності.

Де бухгалтеру шукати актуальні форми й бланки? Усі чинні документи є в LIGA360:Бухгалтер. Тільки сьогодні придбай зі знижкою 40%.

Якщо у платника з'явилась можливість подати податкову декларацію з податку на прибуток підприємств за 2021 рік та І квартал 2022 року, такий платник має можливість без притягнення його до відповідальності за несвоєчасне виконання податкових обов'язків подати податкові декларації за ці звітні періоди протягом 60 календарних днів з першого дня місяця, наступного за місяцем відновлення такої можливості.

2. Коли платник у податковій декларації з податку на прибуток підприємств за І квартал 2022 року занизив податкове зобов'язання з податку на прибуток підприємств та самостійно виправив в уточнюючому розрахунку до такої податкової декларації за цей період у податкових періодах до 25 липня 2022 року, то такий платник звільняється від штрафів та пені. Проте таке звільнення від відповідальності не застосовують до платника податків у разі виправлення помилок за 2021 рік.

3. Якщо платник податків, який мав можливість своєчасно подати податкову декларацію з податку на прибуток підприємств за звітні періоди 2021 рік (граничний термін подання - 1 березня 2022 року) та І квартал 2022 року (граничний термін подання - 10 травня 2022 року), але своєчасно її не подав до контролюючого органу до 20 липня 2022 року та не сплатив відповідні суми грошових зобов'язань, визначених у таких деклараціях до 31 липня 2022 року включно, не звільняється від відповідальності за несвоєчасне виконання таких обов'язків.

Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано у рішенні LIGA360:Бухгалтер. Замов рішення прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини