Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ повідомив про зміни до Інструкції про ведення касових операцій

Реклама

НБУ своєю постановою від 21.06.2022 р. № 128 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України» вніс зміни до Інструкції про ведення касових операцій банками в Україні. Ця постанова набирає чинності з дня введення в дію нового Закону України «Про платіжні послуги». Як ми вже повідомляли, новий Закон України "Про платіжні послуги”буде уведено в дію починаючи із 01.08.2022 року.

Інструкція уточнює порядок і вимоги проведення платіжних послуг у національній та іноземній валютах та оформлення касових документів за платіжними операціями.

Націоналний Банк повідомив, що, зокрема, визначено суть платіжної операції як касової операції, яка передбачає будь-яке внесення або зняття готівки на підставі платіжної інструкції, також змінено назви та реквізити окремих касових документів.

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Крім того, надавач платіжних послуг зобов'язаний надавати користувачу до укладення договору про надання платіжних послуг на безоплатній основі таку інформацію:

  • про порядок і умови здійснення платіжної операції або доступ до такої інформації перед ініціюванням платником платіжної операції з використанням емітованих платіжних інструментів;

  • про надавача платіжних послуг, платіжну операцію;

  • про комісійні винагороди;

  • про спосіб комунікації та заходи безпеки;

  • про строк дії договору про надання платіжних послуг, порядок унесення змін до цього договору та умови його припинення;

  • про механізм захисту прав споживачів та порядок врегулювання спірних питань, що виникають під час надання платіжних послуг.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини