Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як зміна прожиткового мінімуму з 1 липня вплине на оплату праці — ДПС

Реклама

ГУ ДПС у Вінницькій області повідомило, що з 1 липня 2022 року змінюється розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Нагадаємо, що це передбачено ст.7 Закону «Про Державний бюджет України на 2022 рік».

При цьому прожитковий мінімум - це показник, який враховується роботодавцями під час проведення індексації заробітних плат. Отже, з 01 липня 2022 року розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб становить 2600 грн і цей показник слід ураховувати при розрахунку індексації зарплати. Проте зміна розміру прожиткового мінімуму не впливає на розрахунок, зокрема, податкової соціальної пільги і єдиного податку. Також залишаються без змін розміри мінімальної заробітної плати та ЄСВ.

Детальніше про зміни, викликані збільшенням розміру прожиткового мінімуму, читайте в матеріалі «Із 1 липня змінився розмір прожиткового мінімуму: на що це вплинуло».

Дізнавайтеся першими про зміни законодавства під час воєнного стану. Усі нововведення, аналітика й консультації доступні в LIGA360. Замовляй сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини