Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд визначив умови надання грантів для переробних підприємств

Реклама

Постановою КМУ «Деякі питання надання грантів для переробних підприємств» від 24.06.2022 р. № 739 визначені умови, критерії та механізм для надання безповоротної державної допомоги у формі грантів на створення або розвиток переробних підприємств.

Розмір гранту, який надають одному отримувачу, не перевищує 8 млн. гривень.

Його надають за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні:

- для першої 1000 заяв до 70% вартості проекту (без урахування ПДВ) - за рахунок грантів, не менше 30% - за рахунок коштів отримувача (власних або кредитних);

- для всіх наступних заяв до 50% вартості проекту (без урахування ПДВ) - за рахунок грантів, не менше 50% - за рахунок коштів отримувача (власних або кредитних).

Внесок за рахунок власних коштів отримувача (не кредитних) має становити не менше 20% вартості проекту.

Отримувач може отримувати грант виключно для створення одного переробного підприємства.

Єдине середовище LIGA360 для роботи антикризової команди. Керівники, юристи, hr-фахівці, бухгалтери й спеціалісти з безпеки - усі ключові ролі компанії отримують інформацію синхронно й спільно ухвалюють рішення. Спробуйте до кінця місяця на вигідних умовах.

Гранти надають для створення нових виробництв переробних підприємств або збільшення потужностей існуючих виробництв переробних підприємств для покриття таких напрямів витрат, як:

- придбання основних засобів виробництва (верстати, технологічне обладнання), яке не підлягає відчуженню до виконання умов договору про надання гранту (крім випадків відчуження внаслідок звернення стягнення на нього уповноваженим банком відповідно до договору застави);

- доставка та введення в експлуатацію основних засобів виробництва (верстатів, технологічного обладнання), включаючи програмне забезпечення.

Обов'язкові умови договору гранту:

- сплата протягом трьох років з дня отримання гранту податків, зборів (обов'язкових платежів), ЄСВ до зведеного бюджету України у розмірі отриманого гранту;

- створення не менше 25 робочих місць.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини