Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці пояснило, хто не зможе скористатись навчальною відпусткою в період війни

Реклама

В Управлінні Держпраці у Хмельницькій області звернули увагу на обмеження у наданні відпусток в період воєнного стану та відповіли, чи надається навчальна відпустка під час воєнного стану.

Все про воєнний стан для HR-фахівця й кадровика - у рішенні LIGA360. Питання працевлаштування й оплати праці під час війни, умови дистанційної роботи, зміни трудового законодавства. Отримай тематичні добірки за найбільш актуальними напрямками та слідкуй за оновленнями без проблем. Замов рішення сьогодні на вигідних умовах.

В період воєнного стану роботодавець може відмовити працівнику у наданні будь-якого виду відпусток (крім відпустки у зв'язку вагітністю та пологами та відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку), якщо такий працівник залучений до виконання робіт на об'єктах критичної інфраструктури (ч. 2 ст. 12 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»).

Якщо ж працівник не залучений до виконання робіт на об'єктах критичної інфраструктури, то право відмовити працівнику у наданні відпустки у зв'язку із навчанням під час воєнного стану у роботодавця відсутнє.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини