Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Атестацію не проводять на робочих місцях, де зупинений робочий процес в умовах війни

Реклама

В Управлінні Держпраці в Черкаській області відповіли, чи проводиться атестація робочих місць за умовами праці під час воєнного стану.

Атестація може проводитись (вона обов'язкова для робочих місць із наявними шкідливими виробничими факторами).

Лабораторно-інструментальні дослідження фізичних, хімічних, біологічних, визначення психофізіологічних факторів проводять в процесі роботи у характерних (типових) виробничих умовах, при справних і ефективно діючих засобах колективного і індивідуального захисту (п. 3.4 Методичних рекомендацій для проведення атестації робочих місць за умовами праці, затверджених постановою Мінпраці та Головним санітарним лікарем України від 01.09.1992 р. № 41).

Знижка 30% на рішення LIGA360 для бухгалтерів - тільки у липні. Отримай максимум робочих інструментів й аналітики, слідкуй за змінами воєнного стану, та користуйся професійними сервісами для бухгалтерів. Дізнайся про акцію LIGA ZAKON за посиланням.

При відсутності типових виробничих умов, зокрема, коли виробничий процес на окремих виробництвах, цехах, робочих місцях працівників зупинений, атестація не проводиться.

Підприємство проводитиме атестацію робочих місць на тих робочих місцях, де триває виробничий процес за типових виробничих умов.

Атестацію можна також провести на робочих місцях, на яких відновлено виробничий процес у типових виробничих умовах.

Додатково ознайомтесь:

- термін атестації не можна відтермінувати наказом роботодавця;

- чи проводиться атестація робочих місць в підрозділах підприємств, де припинена діяльність.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини