Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС посилила перевірки фіскалізації розрахунків підприємцями

Реклама

Результати перевірок ГУ ДПС у Хмельницькій області, встановили непоодинокі випадки свідомого ухилення від повноти відображення валового доходу платниками єдиного податку - повідомляє ДПС.

При аналізу звітної інформації платників єдиного податку виявлені факти декларування нульового доходу за досить тривалі періоди за умови функціонування їх господарських одиниць. З'ясувалося, що вони фактично отримують дохід, але видають не фіскальні чеки споживачам при продажу товарів (послуг).

Для встановлення реальних показників отриманого середньоденного доходу таких суб'єктів провели хронометражі - спостереження (процесу безпосереднього спостереження за веденням господарської діяльності платника податків), під час яких зафіксовано отримання ними доходу в розмірі від 30 до 50 тис. гривень на день.

LIGA360:Підприємець - твій помічник в мінливому бізнес-середовищі. Знай про зміни й нововведення воєнного часу, подавай звітність в пару кліків, читай галузеві новини. Придбай рішення прямо зараз.

Тож мають місце факти грубого порушення законодавства, які після закінчення воєнного стану стануть підставою для нарахування відповідних сум фінансових санкцій та позбавлення права використовувати спрощену систему оподаткування порушниками.

Як результат - перевірені суб'єкти господарювання відновили розрахункові операції з використанням РРО/ПРРО та згідно з даними СОД РРО середньоденний офіційно задекларований виторг таких суб'єктів господарювання відповідає встановленому під час хронометражу-спостереженні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини