Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можлива сплата податків із закордонних банківських рахунків бізнесу: пояснює ДПС

Реклама

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків висловилося з приводу того, чи може суб'єкт господарювання, який взятий на облік в органі ДПС, сплачувати податки з розрахункових рахунків, відкритих за кордоном.

Суб'єкти господарювання, які знаходяться на обліку в органі ДПС, можуть сплачувати податки з розрахункових рахунків, відкритих за кордоном, з урахуванням положень бюджетного та податкового законодавства України.

Сплачують податки та збори в грошовій формі у національній валюті України, крім випадків, передбачених ПКУ або законами з питань митної справи (п. 35.1 ПКУ).

Податки і збори та інші доходи державного бюджету зараховуються безпосередньо на єдиний казначейський рахунок і не можуть акумулюватися на рахунках органів, що контролюють справляння надходжень бюджету, за винятком установ України, які функціонують за кордоном (п. 4 ст. 45 Бюджетного кодексу України).

Скористайтесь спеціальною пропозицією LIGA ZAKON до Дня бухгалтера. Тільки зараз рішення LIGA360:Бухгалтер можна придбати зі знижкою 30%. Обирайте тариф "Професійний" чи "Преміум" прямо зараз.

Казначейство для відображення в обліку виконання державного бюджету гривневого еквіваленту надходжень іноземної валюти, які зараховують на валютні рахунки Казначейства, відкриті в уповноважених банках, та які отримують бюджетні установи України, що функціонують за кордоном, відкриває відповідні бюджетні рахунки за відповідними балансовими рахунками та кодами бюджетної класифікації (пп. 2.3 розділу ІІ Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України, затвердженому наказом Мінфін від 22.06.2012 р. № 758).

Тож суб'єкт господарювання, у т.ч. нерезидент, який взятий на облік в органі ДПС, в окремих випадках може сплачувати податки з розрахункових рахунків відкритих за кордоном.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини