Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Карантинний мораторій щодо штрафів під час воєнного стану не діє — ДПС

14 липня 2022, 14:15
18955
1
Реклама

Норма щодо мораторію (зупинення) застосування штрафних санкцій за порушення термінів нарахування, декларування та сплати податків і зборів на період дії карантину не застосовується з 27.05.2022 р. на період дії воєнного стану.

Нагадаємо, що за порушення податкового законодавства, вчинені протягом періоду з 1 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, згідно п. 52 прим. 1 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ був передбачений мораторій за виключенням певних, зазначених у пункті порушень.

Максимальний функціонал - вигідна ціна. Тільки до Дня бухгалтера скористайтеся знижкою 30% на рішення LIGA360. Професійні видання, модуль воєнного стану, база податкових знань й законодавство зібрані в єдиному рішенні. Замов прямо сьогодні.

Але, тимчасово, на період дії воєнного стану, починаючи з 27.05.2022 р., привілюють норми в частині звільнення від відповідальності за несвоєчасне виконання платником податків податкових обов'язків у випадках та за умов, передбачених п. 69 підрозд. 10 розділу ХХ ПКУ.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 132.01 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини