Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може ФОП повернути ПДФО, якщо при виплаті доходу не підтвердив документами свій підприємницький статус

Реклама

В Головному управлінні ДПС у Запорізькій області відповіли, чи може ФОП повернути сплачений підприємством ПДФО, якщо при виплаті доходу він не надав відповідних документів для уникнення подвійного оподаткування.

При нарахуванні (виплаті) ФОП доходу від підприємницької діяльності суб'єкт господарювання та/або самозайнята особа, які нараховують (виплачують) такий дохід, не утримують ПДФО, якщо ФОП надає копію документу, який підтверджує її державну реєстрацію як суб'єкта підприємницької діяльності (п. 177.8 ПКУ).

LIGA360:Підприємець - твій помічник в мінливому бізнес-середовищі. Знай про зміни й нововведення воєнного часу, подавай звітність в пару кліків, читай галузеві новини. Придбай рішення прямо зараз.

При цьому таке правило не застосовують в разі нарахування (виплати) доходу за виконання певної роботи та/або надання послуги згідно з ЦПД, якщо буде встановлено, що відносини за таким договором фактично є трудовими, а сторони договору можуть бути прирівняні до працівника чи роботодавця.

Тож, якщо юридична особа укладала договір з ФОП, але не отримала відповідні документи що підтверджують її державну реєстрацію як суб'єкта підприємницької діяльності, то при виплаті доходу така юридична особа зобов'язана утримати ПДФО та подати податковий розрахунок

У свою чергу ФОП подає податкову декларацію про майновий стан та доходи за звітний календарний рік, в якій відображає суму доходу отриманого від податкового агента та суму утриманого ПДФО.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини