Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Багато компаній не встигли зареєструвати податкові накладні до 15 липня – ЄБА

Реклама

Бізнес повинен був всі податкові накладні/розрахунки коригування до них, які були складені за податковий період з лютого по травень 2022 року, зареєструвати в ЄРПН до 15 липня 2022 року без застосування штрафів до бізнесу - вказують в ЄБА.

Проте компанії-члени ЄБА відмічають, що поточна ситуація з реєстрацією податкових накладних є вкрай складною та гострою. Станом на 14 липня багатьом представникам бізнесу, на жаль, так і не вдалось здійснити реєстрацію податкових накладних, у тому числі, через брак коштів на рахунках, воєнні дії, відсутність необхідного людського ресурсу, тощо.

Якщо компанії не можуть зареєструвати податкові накладні, то решта компаній, які реєструють накладні по наступним операціям стикаються із ситуацією блокування такої накладної ДПС, або ж не мають достатньо коштів на рахунку ПДВ для реєстрації своїх накладних.

Максимальний функціонал - вигідна ціна. Тільки до Дня бухгалтера скористайтеся знижкою 30% на рішення LIGA360. Професійні видання, модуль воєнного стану, база податкових знань й законодавство зібрані в єдиному рішенні. Замов прямо сьогодні.

Експерти ЄБА підготували ряд пропозицій до законопроєкту № 7458, який було зареєстровано у ВРУ у червні аби виправити цю ситуацію. Зокрема, це стосувалося визначення на час дії воєнного стану чітких строків розгляду документів щодо виключення платника податку з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості, строків прийняття рішень про реєстрацію податкової накладної в ЄРПН, надати можливість зареєструвати податкові накладні до 15 липня всім, хто був платником ПДВ до дати переходу на єдиний податок за ставкою 2% (наразі ці категорії не можуть виконати реєстрацію).

Також ЄБА звертається до ДПС із закликом повернути нормальний діалог з бізнесом та вирішувати всі претензії, проблемні питання, зокрема, і блокування податкових накладних.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини