Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи виникає дохід, якщо товар поставили на загальній системі, а кошти отримали на єдиному податку зі ставкою 2%

Реклама

Фахівці Головного управління ДПС у Львівській області перелічили, що є доходом для платника єдиного податку з огляду на вимоги п. 292.1 ПКУ.

Водночас до складу доходу платника єдиного податку не включають суми коштів, які надійшли як оплата товарів (робіт, послуг), реалізованих у період сплати інших податків і зборів, встановлених ПКУ, вартість яких була включена до доходу юридичної особи при обчисленні податку на прибуток підприємств або загального оподатковуваного доходу ФОП.

Скористайтесь спеціальною пропозицією LIGA ZAKON до Дня бухгалтера. Тільки зараз рішення LIGA360:Бухгалтер можна придбати зі знижкою 30%. Обирайте тариф "Професійний" чи "Преміум" прямо зараз.

Тож, якщо суб'єкт господарювання у період перебування на загальній системі оподаткування включив вартість реалізованих товарів (робіт, послуг) до складу доходу при обчисленні податку на прибуток підприємств або загального оподатковуваного доходу, то суми коштів за такі товари (роботи, послуги), які надійдуть на рахунок платника єдиного податку третьої групи у період його перебування на ставці 2%, не включають до складу його доходу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини