Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи подається декларація з транспортного податку при купівлі та продажу автомобіля упродовж місяця

Реклама

При переходу права власності на автомобіль від одного власника до іншого упродовж звітного року транспортний податок обчислює попередній власник за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об'єкт оподаткування, а новий власник - починаючи з місяця, в якому він набув право власності на цей об'єкт. Норма закріплена в пп. 267.6.5 ПКУ.

Де бухгалтеру шукати актуальні форми й бланки? Усі чинні документи є в LIGA360:Бухгалтер. Тільки сьогодні придбай зі знижкою 30%.

Якщо упродовж одного календарного місяця відбулася держреєстрація придбання та зняття з обліку (продажу) транспортного засобу однією юридичною особою, тоді для цієї юридичної особи дата початку сплати транспортного податку та дата припинення його обчислення збігаються - початок місяця, у якому набуто та втрачено право власності на об'єкт оподаткування.

Тож для юридичної особи, яка упродовж одного календарного місяця придбала у власність легковий автомобіль та продала його, обов'язок подати податкову декларацію з транспортного податку та, відповідно, сплати податку, не виникає.

Джерело: повідомлення Головного управління ДПС у Дніпропетровській області.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини