Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підвищення роздрібних цін на пальне обов’язково декларується: нагадування Держпродспоживслужби

Реклама

Для стабілізації цін на паливо із 12 травня 2021 року Уряд прийняв рішення про державне регулювання цін на бензини А-92, А-95 та дизельне пальне шляхом їх декларування.

Обов'язковому декларуванню підлягають зміни роздрібних цін у разі їх підвищення на 5 і більше відсотків на виконання постанови КМУ від 22.04.2020 р. № 341.

Тому, якщо суб'єктом господарювання реалізує нафтопродукти та планує збільшити роздрібну ціну на 5 і більше відсотків, то виникає обов'язок декларування зміни цін.

Лише обрана інформація для бухгалтерів - в рішенні LIGA360. Інструменти для контролю змін воєнного часу, аналітичні видання, роз?яснення експертів. Замовляй LIGA360:Бухгалтер прямо сьогодні, щоб не загубитися в інформаційному потоці.

У випадку реалізації товарів за роздрібною ціною, підвищеною на 5 і більше відсотків без процедури декларування зміни цін або недотримання строків їх застосування, до суб'єктів господарювання, які допускають зазначені порушення, застосовують адміністративно-господарські санкції відповідно до ст. 20 Закону України «Про ціни і ціноутворення».

Крім того, ФОП і посадові особи суб'єктів господарювання за порушення порядку формування, встановлення та застосування цін і тарифів, притягуються до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів у розмірах, визначених ст. 1652 КпАП.

Декларують зміну роздрібних цін на товари в електронному вигляді шляхом подання відомостей з використанням кваліфікованого електронного підпису до Держпродспоживслужби через її офіційний веб-сайт.

Джерело: Урядовий портал.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини