Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи потрібно ФОП після реєстрації за місцем проживання подавати за основним місцем обліку ф. № 20-ОПП

25 липня 2022, 16:10
1928
0
Реклама

Головне управління ДПС у м. Києві звертає увагу, що відповідно до п. 63.3 ПКУ платник податків зобов'язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку, повідомляти про всі об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, контролюючі органи за основним місцем обліку згідно з порядком обліку платників податків.

Взяття на облік ФОП у контролюючих органах здійснюється за податковою адресою на підставі відомостей з ЄДР, наданих державним реєстратором.

Внесення змін до облікових даних ФОП (у т.ч. про зміну його місцезнаходження (місця проживання)) здійснюється контролюючим органом на підставі інформації з ЄДР (п. 9.1 розд. ІХ Порядку № 1588).

Де підприємцю шукати актуальну інформацію? Усе необхідне знайдеш у рішенні LIGA360:Підприємець. Новини, аналітика, онлайн-звітність, форми та бланки. Більше за посиланням.

У разі, якщо місце проживання ФОП є місцем, де провадиться підприємницька діяльність, або воно пов'язане із здійсненням підприємницької діяльності, то ФОП повинна подати повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою № 20-ОПП протягом 10 робочих днів після реєстрації до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини