Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінімальна зарплата у 2023 році: який розмір очікувати

Реклама

Відповідно до чинного законодавства та домовленостей Генеральної угоди на 2019-2021 рік 21 липня 2022 р. за ініціативою профспілкової Сторони розпочато колективні переговори щодо встановлення розміру мінімальної заробітної плати на 2023 рік. Про це повідомили у Федерації профспілок.

При цьому Міністерство фінансів не вбачає можливості підвищення мінімальної заробітної плати. А тому пропонує у 2023 р. залишити її в розмірі 6700 грн. Також запропоновано призупинити підвищення розміру посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС на сьогоднішньому рівні. Це пояснюють тим, що зростання зазначеного показника потребуватиме значних видатків із державного бюджету.

Читайте також «ЄТС-2022: посадові оклади в бюджетній сфері».

Водночас, генеральний директор директорату розвитку ринку праці та умов оплати праці Мінекономіки Юрій Кузовий зазначив, що Мінфіну направлено пропозиції щодо встановлення мінімальної заробітної плати з 01.01.2023 р. на рівні 6700 грн з подальшим її підвищенням задля забезпечення рівня у 7250 грн у середньому на рік.

Як бухгалтеру автоматично дізнаватися про зміни воєнного часу? У рішенні LIGA360:Бухгалтер. Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано. Замов рішення прямо сьогодні за акційною ціною.

А от представники Сторони роботодавців підтримали позицію Мінфіну щодо збереження у 2023 році мінімальної заробітної плати на рівні 6700 грн.

Учасники переговорів від профспілкової Сторони, з огляду на складну економічну ситуацію в країні запропонували встановити мінімальну заробітну плату з 1 січня 2023 року виходячи із визначених на 2022 рік її розмірів, збільшених щонайменше на рівень інфляції.

Крім того, Сергій Романюк, заступник Голови Профспілки працівників освіти і науки України, наголосив на необхідності підвищення розміру посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС. Ця пропозиція була підтримана Юрієм Кузовим, який поінформував, що міністерством готується проєкт рішення щодо підвищення розміру посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС у зв'язку із зростанням з 01.10.2022 р. мінімальної заробітної плати до 6700 грн з метою збереження існуючого співвідношення між посадовим окладом працівника І тарифного розряду ЄТС та мінімальною заробітною платою на рівні 44,5%.

Кадровий облік без рутини! Придбай рішення LIGA360 для HR-менеджерів й кадровиків - економ робочий час. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини