Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна зареєструвати податкові накладні 30 та 31 липня

Реклама

Реєструють ПН/РК у ЄРПН з урахуванням граничних строків: для тих, які складені з 1 по 15 календарний день (включно) календарного місяця, - до останнього дня (включно) календарного місяця, в якому вони складені. (п. 201.10 ПКУ).

При цьому якщо граничні строки реєстрації ПН/РК припадають на вихідний, святковий або неробочий день, то такий день вважають операційним днем (п. 3 Порядку № 1246).

Тож 31 липня (неділя), попри вихідний день, мало бути операційним днем для реєстрації ПН/РК в ЄРПН.

Проте ДПС наголосила, що тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, для захисту прав платників, збереження та захисту даних, надання електронних сервісів та приймання електронних документів від платників податків здійснюють у робочі дні з 8 до 18 години (пп. 69.18 підрозд. 10 розд. XX "Перехідні положення" ПКУ).

Тому у період воєнного стану платник податку не може зареєструвати ПН/РК в ЄРПН у святковий чи вихідний день, у т.ч., якщо такий день є граничним днем їх реєстрації.

Це означає, що ПН/РК, складені за першу половину липня 2022 року треба зареєструвати не пізніше 29 липня (п'ятниця).

Знижка 30% на рішення LIGA360 для бухгалтерів - тільки у липні. Отримай максимум робочих інструментів й аналітики, слідкуй за змінами воєнного стану, та користуйся професійними сервісами для бухгалтерів. Дізнайся про акцію LIGA ZAKON за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини