Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Cпрощення процесу декларування групи товарів – Рада прийняла Закон

Реклама

Парламент схвалив у другому читанні законопроект «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо врегулювання процедури складання митних декларацій на товари, які класифікуються у межах однієї товарної позиції згідно з УКТ ЗЕД, відповідно до Митного кодексу Європейського Союзу».

Прийняті зміни до Митного кодексу України спрощують для бізнесу процес декларування товарів: з'явиться можливість групувати товари зі схожими характеристиками під одним кодом і наводити їх повний опис в одній графі митної декларації.

Тож, на відміну від існуючих у Митному кодексі України норм, які не працювали належним чином, новий Закон пропонує імплементувати європейські правила - групувати товари лише зі схожими характеристиками (у межах однієї товарної позиції УКТ ЗЕД).

Як результат, Митний кодекс України доповнять такими нормами:

- за бажанням декларантів дозволяють спрощене декларування партії товарів, які класифікуються в різних товарних підпозиціях згідно з УКТ ЗЕД, за одним класифікаційним кодом за умови, що цьому коду відповідає найбільша ставка мита у межах однієї товарної позиції УКТ ЗЕД;

- таке спрощене декларування буде поширюватись і на експорт;

- для цілей застосування цієї норми відбуватиметься перерахунок специфічної ставки мита в адвалорну для справляння мита за найбільшою ставкою.

Знижка 30% на рішення LIGA360 для бухгалтерів - тільки у липні. Отримай максимум робочих інструментів й аналітики, слідкуй за змінами воєнного стану, та користуйся професійними сервісами для бухгалтерів. Дізнайся про акцію LIGA ZAKON за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини