Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОСББ подають форму № 20-ОПП у разі отримання доходів від оренди приміщень

Реклама

Податківці нагадали про обов'язок платників податків повідомляти органи ДПС про об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням.

В ОСББ на балансі перебувають нежитлові та допоміжні приміщення, які є спільним майном власників багатоквартирного будинку, які за рішенням загальних зборів ОСББ можуть передаватися в користування, у тому числі на умовах оренди.

До того ж кошти, отримані ОСББ в результаті оренди допоміжних приміщень та іншого спільного майна багатоквартирного будинку, формують дохідну частину ОСББ.

Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано в рішенні LIGA360:Бухгалтер. Замов рішення прямо сьогодні за акційною ціною.

Тому, зважаючи, що ПКУ не встановлює виключень для будь-яких категорій платників податків щодо обов'язку повідомляти контролюючі органи про об'єкти оподаткування, ОСББ необхідно подати за основним місцем обліку платника податків повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП, в якому надати відомості щодо наявних у власності або користуванні земельних ділянок, житлових будинків та нежитлових будівель (за наявності), які експлуатуються ОСББ, приміщень, які здаються в оренду або орендуються тощо.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини