Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як виправити відсутню персоніфіковану інформацію про початок роботи: вказівки ПФУ

Реклама

В Пенсійному фонді України пояснили, чому не відображається інформація про працевлаштування з 01.10.2021 року.

Інформація про застрахованих осіб в систему персоніфікованого обліку потрапляє на підставі відомостей про нараховану зарплату (дохід, грошове забезпечення, допомогу, компенсацію) застрахованих осіб, на яку нараховано і з якої сплачено страхові внески. Їх сформують на підставі даних, поданих страхувальником у складі звітних відомостей та інформації про сплату страхових внесків.

Тож інформація про працевлаштування працівника з 01.10.2021 року може бути відсутня в реєстрі застрахованих осіб, якщо страхувальник не подав додаток 5 до звіту “Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску”.

Аби інформація правильно була відображена в розділі “Електронна трудова книжка”, треба звернутись до страхувальника щодо подання ним відповідних звітних даних.

Слідкуй за змінами законодавства щодо дистанційної роботи, оплати праці чи звільнення працівників в умовах воєнного стану. Все потрібне для HR-фахівця й кадровика є у LIGA360. Замовляй сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини