Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як заповнюється рядок 8 Додатка ЄСВ 1 у разі припинення діяльності або зняття з обліку

1 серпня 2022, 16:00
772
0
Реклама

У рядку 8 «Тип платника та період перебування (місяць)» додатка ЄСВ 1 «Розрахунок сум нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» (далі - рядок 8), який подається у складі податкової декларації про майновий стан і доходи зазначається тип платника та період його перебування на обліку в контролюючому органі як платника ЄСВ.

Для заповнення рядка 8 платник ЄСВ обирає тип, за яким він перебував на податковому обліку протягом звітного (податкового) року:

- «ФО - на загальній системі оподаткування» - передбачено два рядки (якщо протягом звітного (податкового) року змінювалась система оподаткування, наприклад: протягом звітного (податкового) року перебував на загальній системі оподаткування у першому та четвертому кварталах);

- «Особа, яка провадить незалежну професійну діяльність», «Член фермерського господарства».

При цьому період перебування на обліку заповнюється у форматі «ддммрррр», де:

- «дд» - двозначне число, що означає календарний день у місяці;

- «мм» - двозначне число, що означає місяць року;

- «рррр» - чотири цифри числа року.

Проти обраного типу у комірці «з» зазначається перший календарний день у місяці (якщо платник перебував на обліку в контролюючих органах з початку звітного року) або дата взяття на облік (якщо такий платник став на облік протягом звітного року); у комірці «по» - дата державної реєстрації припинення підприємницької діяльності або зняття з обліку в контролюючих органах.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 201.06 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

LIGA360:Підприємець - твій помічник в мінливому бізнес-середовищі. Знай про зміни й нововведення воєнного часу, подавай звітність в пару кліків, читай галузеві новини. Придбай рішення прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини