Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яким медпрацівникам виплатять матеріальну допомогу на оздоровлення під час війни — Держпраці

Реклама

У Головному Управлінні Держпраці у Дніпропетровській області роз'яснили порядок виплати працівникам закладів охорони здоров'я матеріальної допомоги на оздоровлення під час війни.

При цьому нагадали, що з 01.01.2012 р. медичним і фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів (установ) передбачена обов'язкова виплата матеріальної допомоги на оздоровлення у розмірі посадового окладу при наданні їм основної щорічної відпустки. Це прописано у абз. 3 п. 2 постанови Кабміну «Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 21.05.2011 р. № 524. Кошти на зазначену виплату мають передбачатися в кошторисах доходів і видатків відповідних закладів (установ) охорони здоров'я.

Слід також урахувати, що матеріальна допомога на оздоровлення виплачується медичним і фармацевтичним працівникам (у тому числі тим, хто працює за сумісництвом) лише за їх основним місцем роботи (за місцем збереження трудової книжки працівника) та лише у розмірі посадового окладу, затвердженого у штатному розписі відповідного медичного закладу з урахуванням усіх підвищень.

Кадровий облік без рутини! Придбай рішення LIGA360 для HR-менеджерів й кадровиків - економ робочий час. Деталі за посиланням.

Спеціалісти Держпраці підсумували, що попри внесення змін у трудове законодавство, під час війни матеріальна допомога на оздоровлення до щорічної відпустки медичним працівникам є обов'язковою виплатою. Тому працівники мають на неї право як в мирний час, так і в період дії воєнного стану.

Разом з тим наголосити, що медичні працівники являються категорією, що відноситься до сектору критичної інфраструктури у відповідності до ст. 9 Закону України «Про критичну інфраструктуру» від 16.11.2021 р. № 1882-ІХ, тобто, роботодавець може відмовити у наданні відпустки, якщо такийпрацівник залучений до виконання робіт на об'єктах критичної інфраструктури.

LIGA360:Підприємець - твій помічник в мінливому бізнес-середовищі. Знай про зміни й нововведення воєнного часу, подавай звітність в пару кліків, читай галузеві новини. Придбай рішення прямо зараз.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини