Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ зняв обмеження на купівлю валюти для закордонних відряджень

Реклама

Банкам дозволили продавати іноземну валюту суб'єкта господарювання-резидентам (юридичним особам та ФОП) з метою забезпечення витрат на відрядження працівників за кордон. Однак це правило діє виключно для оплати добових витрат у розмірі, що не перевищує 80 євро (в еквіваленті за офіційним курсом гривні до іноземних валют, установленого НБУ на дату операції), витрат на проживання та транспортних витрат (з документальним підтвердженням розрахунку зазначених витрат на одну особу) для зарахування на поточний рахунок в іноземній валюті цього суб'єкта господарювання, операції за яким здійснюють з використанням корпоративного (бізнесового) електронного платіжного засобу.

Зміни передбачає постанова Правління НБУ від 05.08.2022 р. № 172, яка діє із 06.08.2022 року.

Роз?яснення з “гарячих тем” бухгалтерського обліку є в LIGA360:Бухгалтер. Зміни оподаткування й бухобліку, податкові зобов?язання під час війни, особливості подання звітності - всі документи подано зручними блоками й систематизовано. Обирай вигідний тариф за посиланням.

Також тепер уповноважені установи здійснюють купівлю та продаж готівкової іноземної валюти за курсом, установленим уповноваженою установою.

Банки-емітенти для списання/зарахування з рахунку / на рахунок клієнта коштів за операціями, здійсненими з використанням електронних платіжних засобів, якщо валюта, в якій проводиться міжбанківський переказ, не збігається з валютою рахунку клієнта, використовують курс гривні до іноземної валюти, установлений банком-емітентом, який діє в день відображення банком операції.

Окрім того, обмеження для розрахунків платіжною карткою за кордоном у 100 000 грн уключно на календарний місяць з усіх рахунків клієнта банку, відкритих у національній валюті, не діє на клієнтів банку - суб'єктів господарювання, що здійснюють перевезення вантажів у міжнародних сполученнях на підставі документів, що надають право на здійснення міжнародних перевезень.

Аналогічні обмеження для волонтерів може зняти банк відповідно до своїх внутрішніх положень. Проте необхідно дотримання умов, передбачених п. 145 Постанови № 18.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини