Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові податкові пільги з ПДВ та акцизу при імпорті товарів — законопроєкт

Реклама

У Верховній Радізареєстрували законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо посилення соціальних гарантій захисників України та інших категорій громадян» № 7652 від 10.08.2022 р.

Він передбачає внесення змін до підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ. Йдеться про звільнення від оподаткування ПДВ, акцизним податком операції із ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту:

а) учасниками бойових дій, які залучалися та брали безпосередню участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації або, у випадку їх загибелі, одним з членів сім'ї першого ступеня споріднення;

б) фізичними особами - власниками транспортних засобів, які визнані фізично знищеними внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації та зняті з обліку в установленому порядку;

в) особами з інвалідністю, отриманою внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації.

Ексклюзивна пропозиція LIGA360:Бухгалтер - 2 за ціною 1! Купуєте рішення LIGA360 - обираєте ще одне у подарунок. Дізнайтеся про акційну пропозицію серпня за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини