Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роздрібним торговцям алкоголю повідомили про моделі РРО, які не можна використовувати

Реклама

Податківці нагадують про обов'язок суб'єктів господарювання відображати у фіскальних касових чеках, які формують всі без виключення РРО та програмні РРО, цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої. Ці зміни набули чинності 01.10.2021 року та поширюються на суб'єктів господарювання, які здійснюють роздрібний продаж алкогольних напоїв, з 01.01.2022 року.

Однак певні моделі РРО не були доопрацьовані їх виробниками (постачальниками) і як результат - такі РРО не спроможні на відображати у фіскальних касових чеках цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку, якими марковані алкогольні напої.

Тож використання таких РРО при продажу алкогольних напоїв призводить до формування не відповідних розрахункових документів, за що до суб'єктів господарювання можуть бути застосовані значні фінансові санкції.

Саме тому ДПС оновила Державний реєстру РРО. Ці зміни по суті не передбачають автоматичного скасування реєстрації вже зареєстрованих РРО, не забороняють їх використання на території України, оскільки вони продовжують перебувати в Державному реєстрі, та є лише запобіжником для недопущення реєстрації моделей (модифікацій) РРО, що не виконують вимог нормативно-правових актів в частині можливості відображення марок акцизного податку при продажу алкогольних напоїв.

Тому наведена ситуація жодним чином не впливає сама по собі на право використовувати вже зареєстровані РРО.

Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано в рішенні LIGA360:Бухгалтер. Замов рішення прямо сьогодні за акційною ціною.

Всі без виключення РРО, які не забезпечують відображення реквізитів марок акцизного податку в розрахункових документах, можуть і надалі без обмежень використовуватись для реєстрації розрахункових операцій при продажу будь-яких товарів та послуг, окрім алкогольних напоїв.

В ДПС наголошують, що зміни до Державного реєстру РРО покликані не допустити первинну та вторинну реєстрацію невідповідних РРО роздрібними торгівцями алкогольними напоями.

Окрім того, вже протягом 2 років успішно функціонує безкоштовне програмне рішення фіскалізації розрахункових операцій, яке спроможне задовольнити потреби торгівців алкогольною продукцією як тимчасово, так і на постійній основі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини