Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін визначив новий порядок списання безнадійного податкового боргу

Реклама

Наказом Мінфіну від 28.07.2022 р. № 220 затверджено Порядок списання безнадійного податкового боргу платників податків. Документ запрацює з дня його офіційного опублікування.

Такий порядок поширюється на фізичних осіб (резидентів і нерезидентів), юридичних осіб (резидентів і нерезидентів) та їх відокремлені підрозділи, які мають, одержують (передають) об'єкти оподаткування або провадять діяльність (операції), що є об'єктом оподаткування, і на яких покладено обов'язок сплати податків та зборів.

Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано в рішенні LIGA360:Бухгалтер. Замов рішення прямо сьогодні за акційною ціною.

У випадках, передбачених пп 1 - 5, 7, 8 пункту 2 розділу II цього Порядку, за результатами розгляду документів, необхідних для підтвердження безнадійності податкового боргу, керівник (його заступник або уповноважена особа) територіального органу ДПС за наявності підстав приймає рішення про списання безнадійного податкового боргу, яке оформляють на бланку за встановленою формою.

Платник податків звертається до територіального органу ДПС з письмовою заявою, в якій зазначаються суми податків та зборів, що підлягають списанню, у разі, коли податковий борг платника податків виник внаслідок форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили).

Списують безнадійний податковий борг з плати за землю за період з дня настання форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) і до закінчення граничного строку сплати грошового зобов'язання з такого податку за звітний календарний рік, у якому такі обставини виникли, а з єдиного податку - з дня настання форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) і до закінчення граничного строку сплати грошового зобов'язання за відповідний звітний період.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини