Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Повернення акцизу на пальне — новий законопроєкт

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано проєкт Закону України «Про внесення змін до розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України щодо ставок акцизного податку» № 7668 від 14.08.2022 р.

Він передбачає внесення змін до пункту 41 підрозділу 5 «Особливості справляння акцизного податку та екологічного податку» розділу XX «Перехідні положення» ПКУ. Завдяки цьому закону планують встановити на період до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, ставки акцизного податку на бензини моторні, важкі дистиляти та інші нафтопродукти, скраплений газ, бутан, ізобутан в розмірі 100 євро за 1000 літрів.

Дізнавайтеся першими про зміни законодавства під час воєнного стану. Усі нововведення, аналітика й консультації доступні в LIGA360. Замовляй сьогодні на вигідних умовах.

Для узгодження норм ПКУ передбачено також внесення відповідних змін до абз. 1 п. 82 підрозділу 2 «Особливості справляння податку на додану вартість» розділу XX «Перехідні положення».

Нагадаємо, що відповідно до Закону України від 15.03.2022 року № 2120-IX тимчасово, із 17.03.2022 р. на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану, встановлено ставку акцизного податку на бензини моторні, важкі дистиляти та скраплений газ у розмірі 0,00 євро за 1000 літрів.

Ексклюзивна пропозиція LIGA360:Бухгалтер - 2 за ціною 1! Купуєте рішення LIGA360 - обираєте ще одне у подарунок. Дізнайтеся про акційну пропозицію серпня за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини