Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банківські метали знову можна купувати у відділеннях банків

Реклама

Із 20 серпня 2022 року банки можуть продавати клієнтам банківські метали з фізичною поставкою у відділеннях - повідомив НБУ.

Такий продаж проводиться у межах залишку банківських металів у касі банку станом на 19 серпня 2022 року. Також до цього залишку включають обсяг перевищення купівлі банківських металів із фізичною поставкою над обсягом їх продажу за всіма банківськими металами з фізичною поставкою, який розраховують в тройських унціях за кожним із металів окремо, починаючи з 19 серпня 2022 року та упродовж наступних операційних/робочих днів.

Раніше банки могли продавати клієнтам банківські метали лише в тих відділеннях, які розташовані на територіях, що перебувають під загрозою окупації державою-агресором.

Окрім того, для однозначного трактування норм постанови НБУ уточнив, що банки під час продажу безготівкової іноземної валюти громадянам із подальшим її розміщенням на депозит від трьох місяців можуть встановлювати курс цієї операції самостійно.

Відповідні зміни та низка інших уточнюючих змін унесені постановою Правління НБУ від 19.08.2022 р. № 183.

Як встигнути за змінами законодавства в умовах воєнного стану? Оперативні надходження актуальних документів - у LIGA360. Замов сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини