Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Торгівля підакцизними товарами на території села – чи потрібен РРО/ПРРО

26 серпня 2022, 14:50
593
0
Реклама

З 01.01.2022 року застосування РРО та/або ПРРО є обов'язковим для ФОП - платників єдиного податку II-IV групи при продажу товарів, робіт та послуг, у разі здійснення ними розрахункових операцій у розумінні Закону про РРО. На цьому наголосили податківці в ІПК ДПС від 18.02.2022 р. № 372/ІПК/10-36-07-07-20.

Перелік форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО та/або ПРРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій затверджено Постановою № 1336.

Визначення понять у сфері торгівлі встановлюється Національним стандартом України, згідно якого торговельний об'єкт - це майновий комплекс, який займає окрему капітальну споруду або який розміщено в спеціально призначеному та обладнаному для торгівлі приміщенні іншої капітальної або некапітальної споруди та має приміщення для провадження торговельної діяльності. Торговельний об'єкт у роздрібній торгівлі призначений для організування продажу товарів кінцевим споживачам і надання їм торговельних послуг.

LIGA360:Підприємець - твій помічник в мінливому бізнес-середовищі. Знай про зміни й нововведення воєнного часу, подавай звітність в пару кліків, читай галузеві новини. Придбай рішення прямо зараз.

Таким чином, ДПС повідомляє, що торгівля в одному приміщенні двох ФОП є торгівлею в одному торговельному об'єкті.

Отже, у разі, якщо в торговельному об'єкті на території села здійснюється роздрібна торгівля підакцизними товарами, то підприємець, який перебуває на спрощеній системі оподаткування, при здійсненні розрахункових операцій в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов'язаний застосовувати РРО та/або ПРРО.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини