Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд оновив порядок спецперевірки претендентів на посади з підвищеним корупційним ризиком

Реклама

Порядок проведення спеціальної перевірки стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища, та посад з підвищеним корупційним ризиком, викладено в новій редакції завдяки постанові КМУ від 27.08.2022 р. № 959.

Посади, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища, визначені у примітці до ст.56 Закону України "Про запобігання корупції", а перелік посад з підвищеним корупційним ризиком затверджує НАЗК.

Слідкуй за змінами законодавства щодо дистанційної роботи, оплати праці чи звільнення працівників в умовах воєнного стану. Все потрібне для HR-фахівця й кадровика є у LIGA360. Замовляй сьогодні.

Згоду на спеціальну перевірку подають разом із заявою на призначення, а в разі призначення (обрання) чи затвердження на посаду місцевою радою або за результатами конкурсного добору - упродовж трьох робочих днів з дня відповідного призначення (обрання) чи затвердження або одержання претендентом на посаду повідомлення про результати конкурсу.

Органи (підрозділи), які проводять перевірку відомостей із поданих документів, за її результатами обов'язково повідомляють про факт виявлення чи невиявлення відомостей, які не відповідають установленим законодавством вимогам для зайняття посади, що передбачає зайняття відповідального або особливо відповідального становища, чи посади з підвищеним корупційним ризиком.

Інформацію про результати спеціальної перевірки, підписану керівником органу, який проводив перевірку, а в разі його відсутності - особою, яка виконує обов'язки керівника, або його заступником відповідно до розподілу функціональних обов'язків, надсилають до органу, що надіслав відповідний запит, упродовж 7 днів з дня надходження запиту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини