Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Окремі витрати волонтерської діяльності звільнили від оподаткування

Реклама

Із 3 вересня діє Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сприяння розвитку волонтерської діяльності та діяльності неприбуткових установ та організацій в умовах збройної агресії Російської Федерації проти України» від 15.08.2022 р. № 2520-IX.

Не включається до оподаткованого доходу сума коштів, надані громадськими об'єднаннями, включеними до Реєстру неприбуткових установ та організацій, як компенсація витрат на проживання, харчування та проїзд до місця проведення заходів та у зворотному напрямку учасників заходів, які проводять такі установи.

Також не належить до оподаткованих доходів:

- кошти або вартість майна (послуг), що надаються фізичній особі - волонтеру, з якою укладено договір про провадження волонтерської діяльності, в частині витрат неприбуткової організації, що залучає до своєї діяльності волонтерів, на проведення медичного огляду та вакцинації волонтера, інших лікувально-профілактичних заходів, безпосередньо пов'язаних з наданням волонтерської допомоги такою особою відповідно до Закону України "Про волонтерську діяльність";

- відшкодування неприбутковою організацією особі - волонтеру, з якою укладено договір про провадження волонтерської діяльності, документально підтверджених витрат, пов'язаних з наданням волонтерської допомоги, у розмірі та відповідно до переліку, що передбачені ст. 11 Закону України "Про волонтерську діяльність".

Положення цього Закону щодо внесення змін до пп. 165.1.54, 165.1.56 ПКУ застосовуються до податкових (звітних) періодів, починаючи з 1 січня 2022 року.

Ексклюзивна пропозиція LIGA360:Бухгалтер - 2 за ціною 1! Купуєте рішення LIGA360 - обираєте ще одне у подарунок. Дізнайтеся про акційну пропозицію вересня за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини