Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нова підстава в КЗпП для звільнення працівників об’єктів критичної інфраструктури — законопроєкт

7 вересня 2022, 10:50
1828
0
Реклама

У Верховній Раді 5 вересня 2022 р. зареєстровано законопроєкт № 7731 "Про внесення змін до статті 41 Кодексу законів про працю України щодо встановлення додаткової підстави розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця".

Він передбачає введення додаткової підстави розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця. Це пов'язано з регулювання трудових відносин з особами, що підримують державу-агресора. Йдеться про вчинення працівником, який працює на об'єктах державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави та/або об'єктах критичної інфраструктури, проступку, несумісного з продовженням даної роботи, пов'язаного з його підтримкою держави-агресора.

Як HR-фахівцю отримувати актуальне законодавство й моніторити зміни? Вся інформація є у LIGA360:HR-менеджер. Замов рішення сьогодні на вигідних умовах.

За законопроєктом працівники об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки України та/або об'єктів критичної інфраструктури мають бути негайно звільнені роботодавцем та передані до лав правосуддя.

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини