Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок повної перевірки антикорупційних декларацій зазнав змін

Реклама

Наказом НАЗК від 26.08.2022 р. № 200/22 змінено Порядок проведення повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Уточнено, що перевірка на точність оцінки здійснюється щодо задекларованих активів, набутих під час поширення на суб'єктів, зазначених у п. 1, 2 ч. 1 ст. 3 Закону України "Про запобігання корупції", вимог та обмежень, передбачених ст. 23 та 45 цього Закону.

Перевірка на наявність конфлікту інтересів полягає у встановленні на підставі даних, що зазначені або повинні бути зазначені в декларації, дотримання суб'єктом декларування обмежень щодо одержання подарунків, обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності.

Також тепер передбачено порядок дій у разі тимчасової непрацездатності, відрядження уповноваженої особи, яка проводить повну перевірку декларації. Тоді строк проведення перевірки може бути продовжений керівником самостійного структурного підрозділу на підставі обґрунтованої доповідної записки безпосереднього керівника такої уповноваженої особи за погодженням із заступником Голови НАЗК або Головою НАЗК.

Один бухгалтер добре, а 5 - краще. Тільки зараз придбайте LIGA360 для 5 бухгалтерів всього за 5000 грн/міс. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини