Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Де повинен перебувати працівник під час простою – відповідають у Федерації профспілок

Реклама

Місце перебування працівника під час цілоденного простою законодавством не визначено, а тому його визначає безпосередньо роботодавець у наказі або розпорядженні - звернули увагу в Федерації профспілок України.

Якщо роботодавець визначив, що під час простою працівники мають перебувати на робочому місці, то працівники знаходяться на робочому місці відповідно до встановленого на підприємстві режиму роботи, але при цьому не виконують свої посадові обов'язки.

Коли ж працівник продовжує виконувати свої трудові обов'язки під час оголошеного простою, в т. ч. і за межами адміністративної будівлі роботодавця, - це робота з неповним робочим часом, дистанційною або надомною, робота з гнучким режимом робочого часу (ст. 60, 60-1 КЗпП), яка оплачується відповідно до встановлених умов оплати праці.

Хочете налагодити ефективну роботу HR-департаменту? Спробуйте рішення LIGA360 для команд. Моніторте репутацію роботодавця, діліться підбірками документів та інструкціями для роботи, обговорюйте професійні новини. Замовте LIGA360 прямо зараз за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини