Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Уряд пропонує виключити норму про звільнення в період війни від ввізного мита соціально значущих продуктів харчування та ліків

Реклама

Уряд пропонує виключити п. 52 розділу XXI “Прикінцеві та перехідні положення” Митного кодексу України, за яким тимчасово, на період дії воєнного стану, звільняють від оподаткування ввізним митом соціально значущі продукти харчування, лікарські засоби та медичні вироби, на які КМУ встановлено фіксовані ціни у розумінні Закону України “Про ціни та ціноутворення”.

Відповідна ініціатива закріплена у законопроекті № 8014 від 08.09.2022 року.

Замов LIGA360 та отримуй аналітику й консультації з “гарячих” тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

Пояснюють це тим, що державне цінове регулювання імпортних товарів, зокрема шляхом встановлення КМУ фіксованих цін, не передбачено. Відповідно до ч. 1 і 2 ст. 14 Закону про ціни під час експортних (імпортних) операцій у розрахунках з іноземними суб'єктами господарювання застосовують контрактні (зовнішньоторговельні) ціни, що формуються відповідно до цін і умов світового ринку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини