Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП-загальносистемник скасував реєстрацію, але має залишки ТМЦ: чи буде дохід

Реклама

Для ФОП на загальній системі об'єкт оподаткування - чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та негрошовій формі) і документально підтвердженими витратами, пов'язаними з господарською діяльністю такої ФОП (п. 177.2 ПКУ).

Якщо ФОП отримує інші доходи, ніж від підприємницької діяльності, у межах обраних ним видів такої діяльності, такі доходи оподатковують за загальними правилами, встановленими ПКУ для платників податку - фізичних осіб (п 177.6 ПКУ).

Тож податківці підсумовують, що залишки ТМЦ, придбані, але не реалізовані ФОП під час господарської діяльності, після скасування реєстрації такого суб'єкта господарювання залишаються у власності платника ПДФО. Вартість таких залишків не включають до доходів, отриманих ФОП від господарської діяльності, та загального річного оподатковуваного доходу такого платника ПДФО.

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини