Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Майже кожна третя заява-розрахунок на оплату е-лікарняного містить помилки - ФССУ

Реклама

У Фонді соцстрахування констатують, що 30% заяв-розрахунків на оплату е-лікарняних містять помилки. При цьому досвідчені бухгалтери також інколи припускаються помилок при розрахунку.

Це впливає на розмір допомоги та може призвести до надмірних видатків. Саме тому фахівці Фонду соцстрахування щоденно перевіряють тисячі лікарняних, аби всі працівники отримали справедливі виплати, а система соціального страхування працювала ефективно.

І хоча автоматизована перевірка е-лікарняних сигналізує про факт наявності помилок, все ж виправити їх можна лише вручну у тісній взаємодії фахівця Фонду соцстрахування та роботодавця. Працівники Фонду знають усіх своїх страхувальників і тримають із ними постійний зв'язок.

Тому Фонд соцстрахування представив інфографіку із етапами проходження е-лікарняного, перш ніж за ним фінансують допомогу, та перевіркою фахівцями Фонду та верифікацією кожної виплати.

Також переглядайте статтю «Заява-розрахунок: воєнні особливості подання».

Як HR-фахівцю отримувати актуальне законодавство й моніторити зміни? Вся інформація є у LIGA360:HR-менеджер. Замов рішення сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини