Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Електронна черга перетину кордону вантажівок — запуск у жовтні 2022 року

Реклама

Мінінфраструктури, Держприкордонслужба та Держмитслужба презентували перевізникам проєкт «Електронна черга перетину кордону» на прикордонних автомобільних пунктах пропуску.

Проект реалізують за участі Мінцифри, а електронну чергу на кордоні обіцяють запустити у жовтні 2022 року.

Запропонована система дозволятиме перевізникам попередньо записатись і приїхати на пункт пропуску у заздалегідь призначений час.

Зареєструватись в електронній черзі можна буде через спеціальний сайт, який ще у розробці, а у тестовому режимі запрацює наступного місяця.

Електронна черга для вантажівок буде інтегрована з базами даних Митниці та Прикордонної Служби. Це потрібно, зокрема, щоб виділити окремі авто в пріоритетну чергу. Йдеться про автомобілі, які везуть продукти, які швидко псуються. Вони перераховані в Українській класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності - групи товарів з 1 до 24. Що саме їде на кордон у кожній автівці система буде дізнаватись з митної декларації.

«Електронна черга перетину кордону» абсолютно безкоштовна. При цьому заїжджати до сервісної зони водіям буде необов'язково. Де і як очікувати проїзду через кордон перевізник обиратиме самостійно, а система сповіщатиме автоматично телефоном, коли саме час під'їжджати до пункту пропуску. Якщо рух черги затримуватиметься чи пришвидшуватиметься, то водій також отримуватиме сповіщення заздалегідь.

На початку систему впровадять лише на одному пункті пропуску і лише після випробувань та вдосконалення її буде масштабовано на всі пункти пропуску.

Згодом розробники створять спеціальний додаток, функціонал якого буде постійно розширюватись.

Замов LIGA360 та отримуй аналітику й консультації з “гарячих” тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини