Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Орендовану будівлю разом із поліпшеннями внесли до статутного капіталу: які податкові наслідки з ПДВ

22 вересня 2022, 14:10
237
0
Реклама

При здійсненні поліпшень об'єкта оренди підстав для нарахування орендарем податкових зобов'язань з ПДВ до передачі таких поліпшень орендодавцю не виникає. Про це повідомлено податківцями в ІПК ДПС від 18.05.2022 р. № 554/ІПК/99-00-21-03-02-06.

Отримай максимум робочих інструментів й аналітики, слідкуй за змінами воєнного стану, та користуйся професійними сервісами для бухгалтерів. Дізнайся про LIGA ZAKON за посиланням.

Операція орендаря з передачі поліпшення об'єкта оренди орендодавцю відповідно до п. 185.1 ПКУ є об'єктом оподаткування ПДВ. При передачі орендарем орендодавцю поліпшень об'єкта оренди на дату, визначену відповідно до п. 187.1 ПКУ, орендар повинен визначити податкові зобов'язання з ПДВ.

При цьому операція з внесення орендодавцем - платником податку об'єкту оренди у вигляді будівель (як з поліпшеннями, так і без поліпшень) до статутного капіталу Товариства в обмін на корпоративні права (частки у статутному капіталі) є об'єктом оподаткування ПДВ та підлягає оподаткуванню на загальних підставах за основною ставкою 20%.

Згідно з нормами чинного законодавства платники податку зобов'язані самостійно декларувати свої податкові зобов'язання та визначати сутність і відповідність здійснюваних ними операцій тим, які визначені ПКУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини